Júrta

Jurtában élni,időzni, pihenő perceinket ott tölteni és vendégeinket ott fogadni nem életünk része, nem szükségszerű mint a nomádoknak. Mégis egyre többen választják pihenésük,munkájuk szabadidejük teréül a mongol jurtát.Több mint egy egyszerű sátor és több mint egy egyszerű lakás vagy hétvégi házikó. Lehet persze szép dolgokat alkotni,több kevesebb pénzért, de egy jurta szépségével, kevés emberkéz alkotta szállás veszi fel a versenyt.

Képeinken látható építés közben és kész állapotában is.Faragott, festett faelemei, csillogó selyembélése, kályhájának fénye és melege, semmihez nem hasonlítható öleléssel vesz körül!

Eddigi vevőink közül van aki gyermektáboroztatásra, tehát munkára, van ki lovasai számára öltözőnek, van ki lakásnak és van aki szabad percei eltöltésére használja. Büszkén mondhatjuk, eddig mindenkit boldoggá tett az az érzés, hogy beléphet saját jurtájába!...MINKET IS!...

A jurták nemezzel borítottak, amit kívülről egy ponyva réteg tesz vízállóvá. A vastag nemez borítás nyáron a meleg elől , télen a hideg ellen nyújt meglepően hatásos védelmet. Fűthető, a jurta árában vele adott kályhával. Átmérője 5,8m, magassága 2,9m.Felállítása két embernek kb. két óra.